woensdag 23 februari 2011

Groningsch Peil presenteert:
Rudy Lentze & His Fascinators

Het  festival Groningsch Peil, dat elke maand op een zondag plaats vindt in Huize Maas, stelt zich tot doel de Groningse muziek tot ver buiten de provinciale grenzen te promoten. De showcase tracht een actueel beeld te geven van Groninger groepen die veelbelovend bezig zijn. Het festival beperkt zich niet in genre of stijl. De doelgroep is net zo breed als het diverse aanbod.

Rudy Lentze groeit op in Enschede. Zoals bij veel Indische families het geval, is het leren bespelen van een muziekinstrument gebruikelijk en hij leert als kind gitaar spelen van zijn vader. Rudy komt naar Groningen om  te gaan studeren, maar koopt van zijn eerste studiebeurs een elektrische gitaar, zegt de studie vaarwel en wordt full-time muzikant.

Lentze maakt deel uit van gerenommeerde lokale bands als Plant en AA & The Doctors, waarmee hij ook platen maakt. Later treedt hij op in de regio met eigen trio’s - veelal onder de naam Rudy’s Corner - en landelijk een tijdje in The Managers met bassist Freddy Cavalli en drummer Cees Meerman van Herman Brood’s Wild Romance.

Met Ren√© ‘Tres Manos’ van Barneveld (Urban Dance Squad, Sjako!) vormt Rudy Lentze sinds 1992 het gelegenheidsduo I.N.D.O. (In Nederland Door Omstandigheden).

Er zijn inmiddels drie cd’s gemaakt rond Rudy Lentze’s eigen muziek. De eerste cd onder eigen naam is Boy From the Dessa uit 1988. Dit is tevens Gerry Arlings (Arling & Cameron) debuut als producer. Onder de naam Rudy and his Fascinators wordt met de cd-bezetting een aantal optredens gedaan. In 1995 verschijnt de cd Bwana 3 van Bwana 3, een samenwerkingsverband van Rudy met Bas Mulder. Begin 2009 wordt de in 2008 door Edwin Pot opgenomen cd Rudymentary van Rudy & his Fascinators aangekondigd.

Rudy doet tegenwoordig (2009) voornamelijk optredens als solist of in kleine bezetting. Zo speelt hij onder andere in een duo met Inki de Jonge. Verder speelt hij af en toe jazz met DVLDVL en is hij regelmatig als gastmuzikant actief, zoals bij Whipster. Deelname aan projecten met The Monroes, Black Hills (Jurgen Veenstra en Ruud Slingerland) en Green Hornet liggen in het verschiet.  
Zondag 6 maart, 15.00 uur
Toegang gratis!Geen opmerkingen:

Een reactie posten