woensdag 9 februari 2011

Groningsch Peil presenteert: 
De Gringo’s en Zeemonster

Het  festival Groningsch Peil, dat op elke woensdag plaats vindt in Huize Maas, stelt zich tot doel de Groningse muziek tot ver buiten de provinciale grenzen te promoten. De showcase tracht een actueel beeld te geven van Groninger groepen die veelbelovend bezig zijn. Het festival beperkt zich niet in genre of stijl. De doelgroep is net zo breed als het diverse aanbod.

De Gringo’s  geeft  een nieuwe dimensie aan traditionele Reggae.  Ze  spelen naar eigen zeggen ‘Punky Reggae’. De vijfkoppige band begon op te treden in 2009 en al snel verschijnt er hun eerste album ‘Where To Go?’ Een combinatie van invloeden uit Ska, Punk en Pop.  Het antwoord op de vraag zit al in de vraag zelf, ze zitten vol met energie om te blijven experimenteren en het uitbreiden van hun muziek. Het is rouw, puur en met een boodschap. Vrijwel alle bandleden hebben een achtergrond in de reggae. Eric en Bart speelde samen in een andere Rhythm band. Jorris drumt in verschillende locale bands en ook in de bevriende band ‘Zeemonster’.
De Gringo’s  speelden dit jaar ze onder andere op Eurosonic Noorderslag en het  jaarlijkse rondreizende muziekevenement De Popronde.

Ook het Groningse Zeemonster heeft zijn roots in de reggae. De band bestaat uit een vast aantal leden maar de samenstelling is flexibel en wordt vaak uitgebreid met diverse gastmuzikanten. Hun optredens eindigen vaak ik een lange muzikale jamsessie.
Zeemonster bestaat uit;

Keven "Caveman" Tuil – Gitaar
Pieter "Tjalkyboy" Teensma – Gitaar
Mathieu "Pan" Keuter – Zang
Peter "Percussie" van der Staaij – Percussie
Pm O'sullivan – Drums
Jorris "De GoaConstructor" Klaassen - Basgitaar
Marthe "Mappie" van Roozendaal - Viool
Woensdag 16 februari 2011, aanvang 22.30 uur
Toegang gratis!
De Gringo's


Zeemonster


Geen opmerkingen:

Een reactie posten