woensdag 2 februari 2011

Groningsch Peil presenteert: 
Bert Hadders & De Nozems + Edwin Jongedijk

Het  festival Groningsch Peil, dat op elke woensdag plaats vindt in Huize Maas, stelt zich tot doel de Groningse muziek tot ver buiten de provinciale grenzen te promoten. De showcase tracht een actueel beeld te geven van Groninger groepen die veelbelovend bezig zijn. Het festival beperkt zich niet in genre of stijl. De doelgroep is net zo breed als het diverse aanbod.

Bert Hadders en de Nozems is een Groningstalige popband die in mei 2010 de debuut-cd Over De Badde uitbracht. De Nozems bestaan uit Johan Viswat, Wyno Bruinsma (ex-Luie Hond) en Dim Junius (ex-IOS). De band speelt popmuziek met, ook voor niet-Groningers, onweerstaanbare refreinen. De strak in het pak gestoken Nozems zijn ook op het podium een hecht collectief. Over De Badde werd door de recensenten enthousiast ontvangen en de singles Volluk! en Woar Blift De Zummer worden zeer regelmatig op de radio gedraaid.

Edwin Jongedijk is bekend als zanger en liedjesschrijver van de Noord-Nederlandse countryrock-formatie Taneytown. Maar hij lijkt zich nu ook als begenadigd Groningstalig liedjesschrijver te ontpoppen. Sinds zijn eerste contact met het Gronings is Jongedijk gecharmeerd van de klank en het gebruik van deze taal. Op een dag in het najaar van 2009 kreeg hij ineens een paar regels in zijn hoofd, die zich tot een couplet begonnen te vormen. Twee uurtjes later had hij zijn eerste Groningstalige liedje geschreven. Op 12 december 2009 heeft de zanger zijn bij RTV Noord een aantal nummers ten gehore gebracht bij het radioprogramma Cafe Martini.Woensdag 9 februari 2011, aanvang 22.30 uur
Toegang gratis!


Bert Hadders & De NozemsEdwin Jongedijk


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen