woensdag 6 oktober 2010

Groningsch peil nu al legendarisch!

Het begon met een op het eerste gezicht simpel idee; Groningse bands in Groningse gelegenheden. Al snel bleek het niet zo simpel te liggen. Niet alleen de animo van artiesten was boven verwachting, ook het enthousiasme van de uiteenlopende podia zorgde ervoor dat er al snel sprake was van een nieuw Gronings muziek evenement van ongekende grote.





Het idee van “bands in kroegen” is niet vernieuwend en is onder andere terug te vinden bij de Popronde en Eurosonic. Groningsch Peil weet echter boven dit standaard concept uit te stijgen door “bands” uit te breiden met DJ’s uit verschillende disciplines, zoals techno, minimal, dub en nog heel veel muziek van morgen.

De podia die zich openstellen voor dit evenement vormen gezamenlijk een bond gezelschap aan achtergrond en doelgroep. In het centrum zijn kroegen te vinden die al een gedegen reputatie hebben op het gebied van het verzorgen van live-muziek, te denken aan Het Pakhuis, Café Koster, De Warhol, Buckshot, Pand 48, The Stage, Klup en De Zolder. Hiertoe behoren ook nog enkele kleinere, maar niet minder legendarische, gelegenheden als De Kult, Metropolis en De Storm. Daarnaast zijn er ook nieuwkomers als de Pin-Up Club, Hopskotch en GeKa die binnen dit evenement de kans krijgen hun motivatie op het gebied van live-optredens te tonen. Een andere interessante nieuwkomer is het Paleis, die tevens ambities heeft vaker live –optredens te gaan verzorgen. Deze locaties worden ondersteund door de grotere podia die de stad rijk is zoals Simplon, Platformtheater, Huize Maas, ORKZ en De Puddingfabriek.

Door de diversiteit die Groningsch Peil te bieden heeft, zal de stad op 28, 29 oktober veranderen in één groot buurtfeest waar voor elk wat wils is

1 opmerking:

  1. Ik las het artikel in de DVHN en vind het geweldig dat dit georganiseerd word!

    Keep up the good work!

    BeantwoordenVerwijderen